Utbildning under hösten i grundläggande arbetsmiljö

augusti 23, 2020

Cordinator Medical Service erbjuder tillsammans med våra nära samarbetspartners flera olika utbildningar och föreläsningar inom hälsa och arbetsmiljö. Vi vill ge dig och ditt företag kunskap och inspiration till ett effektivt hälso- och arbetsmiljöarbete. Utbildningarna kan även skräddarsys och anordnas på er arbetsplats.

Utifrån aktuella beslut från Folhälsomyndigheten kan vi nu återigen erbjuda utbildning med fysisk närvaro. Men vi har tillsvidare begränsat antal deltagare och självklart är kurslokalen anpassad så att social distansering är möjlig.

Grundläggande arbetsmiljöutbildning – 3 dagar

Utbildningen anordnas en dag per vecka under tre veckor och vänder sig i första hand till chefer och skyddsombud. Den består av tre block som leds av experter på respektive område. Modulerna och innehållet ser ut enligt följande:

Arbetsmiljölagstiftningen och föreskrifterna
Genomgång av Arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen, ansvar som arbetsgivare och arbetstagare och skyddsombudens roll. Systematiskt arbetsmiljöarbete i praktiken, uppgiftsfördelning, riskbedömning samt genomgång av några av de föreskrifter som gäller för de deltagande företagen.
Utbildare: Kerstin Karlsson, Arbetsmiljöingenjör

OSA – Organisatorisk och social arbetsmiljö
Vi tittar närmre på de olika delarna i OSA-föreskriften (AFS 2015:4): Kränkande särbehandling, Arbetsbelastning, Arbetstidens förläggning. Hur skapar man förutsättningar för att främja en god arbetsmiljö? Öka förståelsen kring hur man integrerar OSA i det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Utbildare: Ulrika Björk, HR-konsult

Belastningsergonomi
Genomgång av föreskriften i Belastningsergonomi (AFS 2012:2). Hur kroppen ser ut och hur är dess funktion? Hur påverkas vi av olika typer av belastningar? Hur kan arbetsteknik påverka och förbättras? Hur görs en riskbedömning? Genomgång av modeller och verktyg för detta.
Utbildare: Erik Mattsson, leg. Sjukgymnast/ergonom

Datum & tid: Kl. 08:30 – 16:30 den 28/9, 5/10 samt 9/10.
Ort & adress: Livgrenadjärmässen, Brigadgatan 8 i Linköping.
Anmälan & frågor: info@cordinator.se
Pris: Kontakta oss för aktuellt pris, varierar beroende på hur många ni anmäler. Lunch & fika ingår.

Andra utbildningar och föreläsningar
Cordinator utbildar även i bl.a. hälsa, stress, kost, sömn, träning, livsstil, ergonomi, rehabilitering, alkohol & droger, konflikter/konflikthantering, hjärt- & lungräddning (HLR), förstahjälpen, arbetsmiljö, kemiska arbetsmiljörisker för vissa allergiframkallande ämnen och lagstadgade medicinska kontroller. Kontakta oss gärna för innehåll, offert, datum, pris etc.

Ni hittar oss här

Cordinator Medical Service AB

Brigadgatan 26,
587 58 Linköping
Tel: 013-465 80 60

Södra Promenaden 32
603 53 Norrköping
Tel: 011-474 86 60

E-post: info@cordinator.se

Kontakta oss så berättar vi mer

Vill du veta mer om vad vi på Cordinator kan hjälpa dig och ditt företag med så ring eller mejla oss.

Kontakta oss